El govern va rebre dures crítiques per part de l’oposició. Foto: Línia Nord

El Ple Municipal de dilluns va evidenciar les ganes dels grups de reprovar presencialment el govern a causa de la denúncia de l’advocacia de l’estat, que considera irregular el nomenament de dotze càrrecs directius en la sessió plenària del 16 de juliol.

El govern va tornar a escudar-se en l’article 306 de la llei municipal i de règim local de Catalunya, ja que considera que empara els nomenaments de càrrecs de confiança com a personal directiu. A més, el seu portaveu, Esteve Serrano, ha defensat aquesta opció argumentant que la llei estatal que legisla el mateix àmbit continua pendent de desenvolupament per part del Parlament.

L’argument no va convèncer l’oposició. El regidor Jesús Fernàndez, de SOM Gramenet, va qualificar de “qüestionable” que el govern s’empari en un “buit legal”. Fernàndez, a més, va reiterar la demanda de cessament dels directius i la convocatòria d’un concurs públic per ocupar aquestes places. Una mesura que Parlon no va descartar aplicar en un futur.

Per la seva banda, Ciutadans va criticar que el govern no n’hagués informat abans de la denúncia, ja que en tenia constància des del 16 de gener. “Notem falta de transparència”, va expressar el portaveu del grup, Dimas Gragera. Una crítica compartida per la resta de grups. El Grup d’Esquerres, per exemple, va reiterar que el personal directiu s’hauria d’haver escollit a través d’un concurs públic i va reclamar al govern que faci pública la declaració patrimonial dels càrrecs de confiança.

En el torn de rèplica, el primer tinent d’alcaldessa, Esteve Serrano, va passar a l’atac i va exposar a l’oposició diversos casos de governs municipals amb suport de les seves formacions que també s’emparen en la llei catalana. Una estratègia que va ser durament criticada per la resta de grups.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram