La ballada de sardanes va ser un dels moments més emotius. Foto: Twitter

L’edició de l’Aplec de l’Alegria d’enguany, celebrat el dilluns de Pasqua, ha estat tot un èxit. Almenys aquest és el balanç que en fa l’Agrupació d’Amics de la Sardana de Tiana, un dels organitzadors de la tradicional celebració, conjuntament amb el consistori. “Ha estat magnífic, estem molt contents”, explica exultant la presidenta de l’agrupació, Rosa Maria Mascorda. Una de les principals causes d’aquesta satisfacció és l’afluència de gent a l’ermita de l’Alegria. “El temps va acompanyar i ha estat un dels anys en què més gent ha vingut”, assegura Mascorda.

A les 10 del matí l’esplanada de l’ermita va començar a rebre els visitants, que es van aplegar dins la petita església per celebrar la tradicional missa. “Moltes persones no hi participen, però en un moment o altre saluden la Mare de Déu”, explica la presidenta de l’agrupació, que reconeix que la religió no arrossega tanta gent com abans.

De tota manera, Mascorda es mostra optimista pel futur de la celebració, ja que assegura que els joves hi continuen participant. A la ballada de sardanes, per exemple, hi va participar un nombrós grup de membres del Club Excursionista. “Han estat venint durant més de dos mesos per aprendre a ballar sardanes”, relata Mascordes.

Detalls com aquest són els que permeten, segons l’agrupació, garantir el relleu generacional d’una festa que se celebra des de fa més de cent anys.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram