Parlon, Pisarello i Sabater al congrés d’Òmnium. Foto: Twitter

Durant les hores prèvies del congrés Qüestions d’estat: compte enrere, organitzat per Òmnium Cultural a Badalona, la presència de l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, havia generat moltes expectatives. Tant els organitzadors com altres ponents coincidien en assenyalar la importància de comptar, durant el congrés, amb les intervencions de representants polítics que oferissin punts de vista alternatius als que normalment es poden trobar en debats sobre la independència i el procés constituent.

Parlon va donar la raó als que la consideraven protagonista, però per un motiu diferent. I és que l’alcaldessa de Santa Coloma va aprofitar el debat amb la batllessa de Badalona, Dolors Sabater, i el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, per criticar la postura del PSOE durant el procés sobiranista. “El PSC té un problema amb el PSOE pel que fa al dret a decidir”, va expressar. A més, Parlon va criticar que s’hagués “deixat perdre l’oportunitat” de celebrar un referèndum per “definir l’encaix de Catalunya a Espanya”.

Després que les declaracions de Parlon aixequessin polseguera, l’alcaldessa ha volgut aclarir la seva postura en declaracions a Línia Nord. En primer lloc, Parlon demana obrir un debat “reflexiu” per abordar l’encaix de Catalunya a Espanya. “Sóc federalista i crec que cal evitar per tots els mitjans democràtics al nostre abast una ruptura”, defensa.

D’altra banda, insta a superar els “posicionaments de màxims”, a través d’una reforma de la Constitució espanyola, amb el màxim consens possible.

Pel que fa a la celebració del referèndum al qual Parlon va fer referència diumenge, l’alcaldessa matisa el seu posicionament i es planteja la celebració d’una “consulta legal” a Catalunya per “legitimar” el procés de reforma constitucional. La consulta, diu Parlon, hauria de ser “consultiva” i, per tant, no seria vinculant.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram