castellers de Badalona

La colla de castellers està formada per unes 80 persones. Foto cedida

Els castellers de Badalona celebren enguany el seu 25è aniversari. Amb motiu d’aquesta data assenyalada, al llarg d’aquest celebraran diferents actes per commemorar el seu quart de segle.

Les jornades festives ja van començar aquest passat cap de setmana a la Plana. Es van dur a terme activitats com el Micaquet, per acostar els més petits el món casteller, també una versió per a joves i adults, i un dinar i sopar populars entre d’altres.

A més dels actes habituals que faran durant les Festes de Maig, aquest any la colla ha organitzat una diada extra el 20 de maig a la plaça de la Vila.

25 anys i sense local fix

Tot i la celebració, el camí de la colla no ha estat fàcil. “25 anys és una data molt especial, però hem tingut entrebancs econòmics i inestabilitat”, explica Carles Llombart, el cap de colla dels Castellers de Badalona. L’entitat denuncia que l’Ajuntament no els ha cedit un local que aporti una estabilitat al grup. En l’actualitat, assagen a l’antic Mercat Maignon, però ho fan sense llum i amb unes condicions que no són prou bones.
“Ens han proporcionat llocs temporals com la Mobba. Ara estem a l’antic mercat des del 2018. No tenim llum i a l’hivern fa fred. Són unes condicions que no ajuden a mantenir i ampliar la colla”, assegura Llombart.

Actualment, a la colla són unes 40 persones habituals i una trentena més que hi van col·laborant. La pandèmia, però, va afectar la massa social i l’any passat van travessar un punt crític. “Tot i les dificultats, hem recuperat molta gent i tenim il·lusió i ganes”, conclou el cap de colla. Esperen també que les activitats programades atreguin nova gent.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram