El judici paral·lel s’està instruint a Badalona. Foto: Google Maps

El Consell Comarcal del Barcelonès ha expressat la seva voluntat que la societat Sant Adrià Beach 2012 SL sigui admesa com a part en el contenciós administratiu que dirimeix la quantificació de la indemnització per les inversions no amortitzades dutes a terme a les carpes Marina Besòs.

Com el mateix consell recorda en una carta, a la qual ha tingut accés Línia Nord, Sant Adrià Beach ja ha presentat una querella criminal per estafa i prevaricació relacionada amb aquest cas. L’empresari que lidera la societat és Carlos Díez, que assegura que va ser Marina Entertainment –també participada per ell– qui va reformar els terrenys abans del concurs d’adjudicació del 2013.

El judici resultant de la querella criminal està, ara mateix, en fase d’instrucció i el jutge ha imputat per presumptes delictes d’estafa i prevaricació l’exalcalde de Sant Adrià i expresident del Consell Comarcal del Barcelonès, Sito Canga, i la secretària general, Marta Gibert.

En la querella, Sant Adrià Beach denuncia que l’Ajuntament hauria atorgat la llicència per impulsar una discoteca als terrenys de Marina Besòs quan aquests eren propietat del Consell Comarcal i no tenien els usos requerits.

Ara, Sant Adrià Beach té temps fins demà per decidir si compareix com a part en el contenciós. Les indemnitzacions que aquest estipuli hauran de ser abonades pel titular de la concessió, Innovaciones Calem, impulsada per l’empresari Martín Ferrer, tot i que aquesta societat no desenvolupa cap ús als terrenys.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram