El cantaor Miguel Poveda ja és fill predilecte de la ciutat. Foto: Arxiu

El cantaor Miguel Poveda ja és fill predilecte de Badalona. Així ho va aprovar el Ple Municipal dimarts, després que la Tertúlia Flamenca, entitat on Poveda va començar a cantar, i altres entitats de la ciutat presentessin la petició per aprovar aquest nomenament. Una d’elles és el Centro Cultural Rociero, presidit per Loli Cañadas, la “padrina artística” del cantaor, tal com ella mateixa es defineix. “Tots estem molt orgullosos d’ell”, assegura. “Nosaltres l’hem mimat molt perquè al principi hi havia molta gent que no creia en ell”, recorda Cañadas, que qualifica el seu nomenament com a fill predilecte de la ciutat de “gran notícia”.

DIA D’ANDALUSIA
Un nomenament que s’oficialitzarà el pròxim 4 de març en un acte al Teatre Zorrilla i que s’ha produït tot just cinc dies abans de la celebració del Dia d’Andalusia, el pròxim 28 de febrer.

Enguany l’Ajuntament ha apostat per un canvi de model per a la celebració de la diada i, en aquest sentit, no es durà a terme la tradicional hissada de la bandera andalusa a la plaça de la Vila.

En lloc d’això, el consistori ha decidit allargar la celebració tot el cap de setmana al Teatre Blas Infante. Dissabte tot el protagonisme serà per a les entitats, que oferiran diversos espectacles de cant o dansa. “Per a nosaltres és important reivindicar els nostres costums”, argumenta Cañadas. La reivindicació, però, va més enllà. “Si els andalusos hem arribat fins aquí, és perquè ens ho hem guanyat”, diu. “Ningú ens ha regalat res”, afegeix.

D’altra banda, diumenge serà el torn de la celebració institucional, també al Blas Infante, on es presentarà el documental 13. Miguel Poveda, en què hi participen Joan Manuel Serrat, Martirio o María Dolores Pradera, entre d’altres. “Hem volgut convertir la festa en més popular i participativa”, argumenten fons municipals.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram