Albiol

El jutge obre judici oral a Albiol per delicte continuat de prevaricació. Foto: ACN

El jutjat número 4 de Badalona ha dictat judici oral per Xavier García Albiol per la instal·lació de dues antenes de telèfon, l’any 2012, a la comissaria del Guàrdia Urbana de Badalona situada al Turó d’en Caritg. Segons ha avançat la Cadena Ser, el jutge també envia a judici cinc càrrecs municipals més, entre els quals hi ha l’exregidor de Seguretat i actual candidat a l’alcaldia de Santa Coloma, Miguel Jurado o Oriol Lladó, exregidor d’urbanisme.

Albiol anirà a judici per un presumpte delicte continuat de prevaricació ambiental i urbanística. La fiscalia demana quasi tres anys de presó i 10 d’inhabilitació per a l’exalcalde per prevaricació urbanística i ambiental. Pel mateix delicte també hi anirà Xavier Salvà, com a exregidor de Territori i Tomás Vizcaino, exgerent d’Engestur. En el cas de Jurado, serà per omissió del deure de perseguir delictes per la seva responsabilitat en aquell moment com a regidor de Seguretat i responsable de la Guàrdia Urbana.

Segons els estatuts del Partit Popular, en cas de judici oral s’obrirà un expedient que es resoldrà quan es dicti sentència. També es preveu que el Comitè de Drets i Garanties podrà determinar la suspensió de funcions o militància en funció de les característiques del cas.

Albiol afirma que té documentació per aclarir el cas

A través d’un vídeo a les seves xarxes socials, Albiol ha negat estar implicat en el cas de les antenes. “Diuen que tenia informació i durant el mes d’agost estava de vacances i amb l’alcaldia delegada a una altra persona. Tampoc és possible que es produís una reunió amb un sindicat per aquestes antenes”, ha afirmat el popular. Uns fets que, diu, estan documentats i els aportarà al judici “per aclarir el cas”. El líder del PP també ha afegit que no és casualitat que es produeixi aquest comunicat a dos mesos de les eleccions.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram