La Mina viu dies convulsos. Foto: Arxiu

Els Mossos d’Esquadra mantenen el seu dispositiu especial a La Mina, en marxa des de l’1 de febrer, després de l’assassinat en un bar del Port Olímpic de Barcelona d’un jove membre d’un clan gitano del barri presumptament a mans d’una persona d’un altre clan. La policia catalana continua treballant per pacificar la zona, però no vol donar més detalls de les característiques del seu dispositiu, al·legant motius de seguretat.

“DESPROTECCIÓ I IMPUNITAT”
La tensió al barri ha estat una constant des de l’assassinat comès el 24 de gener i ha vingut acompanyada d’un gran rebombori mediàtic, incloses amenaces de mort públiques. Ara, tot i que alguns detalls transmeten certa tornada a la normalitat, com l’augment de la presència de nens a les escoles i al carrer, la intimidació entre clans continua.

Mentrestant, la Plataforma d’Entitats Veïnals de La Mina denuncia que els veïns se senten “desprotegits” davant la “impunitat de certs sectors que actuen com els amos de l’espai públic”. En aquest sentit, asseguren que la sensació de desprotecció és la causa que la majoria de veïns mantinguin silenci sobre el moment de tensió que travessa el barri. “El silenci ens fa guanyar seguretat, però perdem llibertat personal”, considera la Plataforma, que assenyala l’administració pública com a responsable, per inacció, de la situació actual.

Per la seva banda, l’Ajuntament ha declinat fer declaracions sobre aqüesta qüestió.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram