La Torre Codina, un dels punts que es vol potenciar. Foto: Arxiu

Mentre els passos per a la construcció de l’hotel del port es van succeint, Badalona explora nous horitzons turístics, i ho fa mirant més enllà de les seves fronteres. L’Ajuntament ja ha iniciat els tràmits per formar part del Consorci de Promoció Enoturística de la Denominació d’Origen d’Alella, un ens que actualment agrupa 17 ajuntaments que estan inclosos en la DO Alella, de la qual Badalona ja en forma part.

L’objectiu prioritari de l’ens és impulsar un turisme vinícola, de natura i cultural als municipis del territori i els seus membres es mostren convençuts que Badalona pot jugar a partir d’ara un paper clau en aquesta estratègia. Abans, però, caldrà esperar que el Ple Municipal i el consell de govern del consorci ratifiquin l’adhesió, tot i que els tràmits per formalitzar-la ja s’han iniciat i ni el govern local ni els representants de la DO Alella preveuen que hi hagi cap contratemps.

BAETULO
Amb la seva entrada al Consorci, Badalona es convertirà en el municipi més gran i amb més població dels que en formen part.“Ens donarà més musculatura i farà créixer el projecte”, assegura el president de l’ens i alcalde d’Alella, Andreu Francisco, que es va reunir amb l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, el passat 28 de gener.

En aquest sentit, Francisco aposta perquè Badalona centri la seva oferta en la restauració i en el seu patrimoni històric. “El seu llegat ha de permetre destacar la petjada de l’època romana a tot el territori, molt lligada al món del vi”, considera el president de l’ens.

Precisament, la vinculació entre història i vi és el repte que també es planteja el govern municipal de Badalona. En aquest sentit, es preveu que alguns dels punts de referència del nou itinerari turístic siguin el monestir de Sant Jeroni de la Murtra -on històricament sempre s’hi han cultivat vinyes-, la Masia de Can Coll -que ja produeix vi de la DO Alella-, o la Torre Codina -protegida com a Bé Cultural d’Interès Local-.

NOUS ALLOTJAMENTS?
“El nostre primer objectiu és atreure visitants de l’àrea metropolitana”, avança el segon tinent d’alcaldia, Àlex Mañas. Un nou turisme que podria anar acompanyat de l’impuls a nous allotjaments. Tot i que Mañas assenyala que actualment no n’hi ha cap de projectat, no ho descarta de cara al futur. “Potser alguna de les masies de titularitat privada podria convertir-se en allotjament”, explica.

De fet, l’existència d’un nou hotel no seria sorprenent, tenint en compte que diversos municipis que formen part del consorci ja han fet aquest pas o el faran pròximament. Per exemple, Vallromanes ja acull l’Hotel Mas Salagros, mentre que Alella inaugurarà aquest estiu un establiment de 4 estrelles a Can Balcells, mentre la Torre del Governador podria ser el següent punt a experimentar un canvi dels seus usos. En aquest sentit, Andreu Francisco reconeix la possibilitat que “apareguin” nous establiments hotelers a diferents punts del territori, però al mateix temps fixa la seva mirada a Barcelona. “Potser apostem per completar la demanda existent allà”, planteja el president del consorci.

BARCELONÈS NORD
Mentre l’entrada de Badalona al consorci encara s’ha de ratificar pel seu consell de govern i pel Ple Municipal badaloní, Montgat ja ha formalitzat la seva adhesió a l’ens. “Tindrem més presència dins del territori, la qual cosa pot suposar una empenta a la promoció econòmica del municipi”, argumenta l’alcaldessa, Rosa Funtané.

Sigui com sigui, l’entrada de Montgat i Badalona se suma a la presència de Tiana al consorci, del qual en forma part des del 2010. Així doncs, a partir d’ara el Barcelonès Nord jugarà un paper rellevant en el futur de la DO Alella i en la seva capacitat de convertir el territori en un pol d’atracció turística que dibuixi un nou horitzó per al territori.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram