Xavier Garcia Albiol

Albiol durant un acte al Viver. Foto: ACN

La Fiscalia demana 2 anys i 10 mesos de presó i 10 d’inhabilitació per Xavier García Albiol, l’alcaldable del Partit Popular a Badalona. El motiu, segons ha avançat El Periódico, és per un delicte continuat de prevaricació relacionat amb la instal·lació de dues antenes de telèfon, l’any 2012, a la comissaria del Guàrdia Urbana de Badalona situada al Turó Caritg.

En un comunicat, Albiol s’ha mostrat sorprès que a l’escrit del fiscal se’l faci coneixedor del cas. Un fet que Albiol sempre ha negat perquè, explica, “el permís d’instal·lació d’unes antenes telefòniques és un procediment merament tècnic i administratiu”.

Cal recordar que les dues antenes de telefonia van ser instal·lades sense llicència i que van funcionar fins al 2018 sense pagar impostos. Segons un informe emès el juliol de 2021 per l’Oficina Antifrau, el perjudici econòmic que aquesta operació va suposar per a l’Ajuntament de Badalona va ser de 17.448 euros.

Albiol ha piulat en relació amb aquesta notícia assegurant que no és casualitat que surti aquesta informació amb les eleccions tan a prop.

Montornès exigeix a Albiol que renunciï a l’acta de regidor

El primer tinent d’alcalde, Alex Montornès, ha publicat aquest matí un vídeo al seu compte de Twitter en el que exigeix a Albiol que renunciï a l’acta de regidor de l’Ajuntament. Montornès explica que davant la gravetat dels fets, li exigeix que “assumeixi responsabilitats polítiques” perquè, recorda, “se li acumulen les causes per corrupció i prevaricació des de fa molts anys”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram