concentració

Un moment de la concentració d’ahir a la plaça de la Vila per denunciar el cas de la violació de la nena d’11 anys. Foto: Gemma Sànchez/ACN

Els Mossos d’Esquadra investiguen una violació grupal de sis menors sobre una nena d’onze anys que s’hauria produït als lavabos del Centre Comercial Màgic de Badalona el novembre de l’any passat, segons va avançar TV3 dimarts. La policia no ha volgut donar més detalls del cas atès que tots els implicats són menors d’edat.

La informació facilitada per la televisió, però, explica que, dels sis menors que haurien participat en la violació, cinc han estat identificats per la víctima. D’aquests cinc, tres són inimputables, perquè són menors de catorze anys. Dels altres dos, un està ingressat en un centre de règim tancat ­­–es considera que té més responsabilitat en els fets– i l’altre està en llibertat vigilada. El sisè encara no ha estat identificat. Una germana de la víctima ha explicat que la violació s’hauria produït mentre l’amenaçaven amb un ganivet. També ha denunciat que un agent de seguretat no li hauria fet cas a la víctima quan ella li va demanar ajuda després dels fets. Segons la informació de TV3, la nena no recorda exactament el dia que haurien passat els fets, però pel que ha explicat a la família s’ha arribat a la conclusió que devia ser el 19 de novembre.

La víctima, sense ajuda

Aquell dia, la nena va anar a veure roba al centre comercial, i en un moment donat un dels menors del grup la va amenaçar amb un ganivet i entre tots se la van endur al lavabo, on s’hauria produït la violació. Els agressors la van deixar allà i van marxar. Ella va sortir i va ser en aquell moment quan va demanar ajuda a un agent de seguretat, però segons el relat de la família, aquest no li va fer cas. Els responsables del centre comercial, segons explica la informació de la televisió, no han pogut localitzar aquest agent.

Aquesta informació també l’ha confirmat l’ACN amb el mateix centre comercial, que ha assegurat que la primera notícia que va tenir del cas va ser la facilitada pels Mossos d’Esquadra en el marc de la investigació, a partir del 15 de desembre. Els responsables del centre afirmen que, ara com ara, no saben si l’agent del qual parla la víctima era seu o d’alguna botiga, i subratllen que entre el seu personal ningú coneixia el cas. En un comunicat, han expressat que estan col·laborant estretament en la investigació dels Mossos d’Esquadra.

El dia dels fets, la nena va arribar a casa i no va dir res del que havia passat, i no ho va fer fins que a mitjans de desembre un germà seu va explicar que a l’institut li havien dit que circulava un vídeo de l’agressió. Aleshores sí que va dir tot el que havia passat i la família va anar immediatament a denunciar-ho.

Badalona, acusació

L’Ajuntament de Badalona convocava aquest dimecres un ple extraordinari en el qual es va condemnar els fets. L’alcalde Rubén Guijarro confirmava que el consistori es presentarà com a acusació particular en un cas que, deia, ha generat molta indignació. Guijarro també assegurava que s’havia posat en contacte amb el centre comercial i amb l’escola de la víctima. Posteriorment, més de 300 persones van omplir la plaça de la Vila per condemnar la violació grupal.

Amenaces de mort

TV3 publicava el mateix dimecres unes converses de Whatsapp del germà de la víctima, que ha rebut amenaces de mort: “T’apunyalarem perquè els teus pares pateixin. Estàs mort.”

El motiu, segons la conversa, és l’ingrés d’un dels menors que té més de 14 anys a un centre. Segons l’autor dels missatges, per culpa del germà de la nena.

La família ha denunciat la situació als Mossos, que han ofert protecció al jove. Un agent de paisà l’acompanya en els trajectes a l’institut i també es vigila l’entorn escolar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram