Els Grups Municipals que conformen el govern municipal de Badalona (PSC, CiU i ERC) i Iniciativa Verds Esquerra Unida de Badalona han elaborat una declaració conjunta sobre la sentència del Tribunal Suprem referida al model lingüístic a l’escola catalana que “tant ha servit” per cohesionar les diferents cultures que hi ha a la nostra ciutat.

En el document signat el 22 de desembre de 2010, sobre el model lingüístic de Catalunya, els Grups Municipals de PSC, CiU, ICV-EUiA i ERC rebutgen una sentència, independentment dels seus efectes pràctics, que entenen com un “atac” a la llengua catalana i al nostre sistema educatiu.

Les quatre forces municipals han defensat el model educatiu català que recorden està reconegut internacionalment com a cohesionador i inclusiu i denunciem l’amenaça de segregació que suposa la sentència.

Des d’aquests grups del consistori han afirmat el seu compromís amb la llengua catalana “com a element comú” i “cohesionador” de la nostra societat.

A més, han apostat per un model de societat “integrador” i no “segregador”, que s’aglutina al voltant d’una llengua (el català), una cultura, una història i uns valors compartits.

El text defensa ”la nostra voluntat de ser un sol poble, una sola Badalona, així com que la llengua catalana és una garantia irrenunciable d’aquest model de país i de ciutat”. I conviden a la ciutadania de Badalona que expressi el seu rebuig a la sentència donant suport a aquesta declaració o a altres posicionaments en defensa del català.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram