Silvestre Vilaplana és el guanyador del III premi Agustí Vehí. Foto: Arxiu

Tiana ja ho té tot a punt per convertir-se una vegada més en la capital catalana de la novel·la negra. Demà i dissabte el municipi celebra la quarta edició del certamen Tiana negra, que reunirà escriptors de referència del gènere, així com lectors d’arreu del país.

SILVESTRE VILAPLANA
El festival literari arrencarà demà a les set de la tarda a la Sala Albéniz del Casal. El primer protagonista serà el col·lectiu literari Ofèlia Dracs, fundat el 1976 per, entre altres, Miquel Desclot i Jaume Cabré, i que va centrar-se en l’aprofundiment en la literatura de gènere.

A la nit arribarà el plat fort, amb l’entrega del III premi memorial Agustí Vehí, que enguany s’endurà l’escriptor i filòleg Silvestre Vilaplana per la novel·la Els ossos soterrats, que combina el gènere negre amb la memòria històrica i està protagonitzada per una arqueòloga que desenterra una fossa comuna del franquisme.

D’altra banda, dissabte el certamen organitza un espai on els lectors podran aconseguir signatures dels escriptors presents al festival, així com un espai de presentació de novetats i un altre de lectures musicals. Tiana negra dedicarà també un espai al periodisme d’investigació i comptarà amb agents de policia que compararan les seves experiències reals amb les explicades a les novel·les de gènere negre.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram