Imatge de la Feria de Abril celebrada l’any passat. Foto: Arxiu

L’alcalde Joan Callau qüestiona la gestió que la batllessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet de la Feria de Abril i espera que l’edició del 2016 se celebri al Parc del Fòrum, tal com s’ha fet els darrers 10 anys.

Concretament, Callau defensa que el consistori barceloní hauria d’haver assignat directament a la Federació d’Entitats Andaluses de Catalunya (FECAC) la gestió de la fira en comptes d’obrir un concurs públic, tal com ha fet. “La federació és qui ho hauria d’organitzar perquè aglutina totes les entitats”, argumenta. “A partir d’aquí, podrien exigir-li allò que volguessin”, afegeix en relació al fet que l’Ajuntament de Barcelona hagi justificat el concurs per motius de “transparència”.

Davant d’aquesta situació, la FECAC ha emès un comunicat en què “pràcticament”descarta organitzar la Feria de Abril. El motiu són les condicions econòmiques i tècniques recollides al concurs públic que, segons afirma la federació, suposarien “l’asfíxia econòmica” de l’entitat.

Les principals queixes de la FECAC, que té registrada la marca ‘Feria de Abril’, se centren en la reducció d’horari d’obertura del recinte, en l’assumpció de les despeses de consum o la presència d’un enginyer que revisi diàriament la zona d’atraccions. Unes condicions que qualifiquen de “difícilment assumibles per una organització sense ànim de lucre”.

Per la seva banda, el regidor de Participació i Transparència de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, va assegurar ahir que, sigui com sigui, la Feria de Abril de Catalunya se celebrarà.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram