Saltamartí Llibres

El premi Pere Rodeja reconeix la trajectòria de 19 anys de Saltamartí Llibres. Foto: Saltamartí Llibres

Els llibreters Sílvia Muntané i Gerard Remendo, de la Llibreria Saltamartí de Badalona, són els guanyadors del XII Memorial Pere Rodeja, juntament amb la periodista barcelonina Anna Guitart.

El premi té per finalitat estimular els llibreters agremiats en la seva dedicació d’activadors culturals i difusors de la llengua i la literatura catalanes. També es valoren l’arrelament en el territori, la influència en els hàbits lectors, el servei i tot allò que doni prestigi a l’ofici de llibreter.

El jurat ha destacat els dinou anys d’història de servei i de mediació cultural de Saltamartí llibres “en un lloc molt divers, d’acostament dels autors als lectors, sigui amb presentacions o clubs de lectura, i essent arreu, en qualsevol esdeveniment que tingui a veure amb els llibres, com també en els mitjans de comunicació, a través de recomanacions”.

Remendo i Muntané expliquen que “no entenen la cultura sense l’intercanvi, el contrast, el debat i la cooperació” i que “estan oberts a tota mena de propostes en l’àmbit cultural que els permeti eixamplar i enriquir l’activitat cultural de Badalona”.

L’acte de lliurament serà aquest divendres 24 de febrer a Girona al Sunset Jazz Club. El Premi Memorial Pere Rodeja es va crear en homenatge al llibreter gironí Pere Rodeja i Ponsatí (1931- 2009), considerat exemple i mestre en l’ofici de la llibreria.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram