Convergència i Junts es van abstenir. Foto: Arxiu

El pressupost de l’Ajuntament per al 2016 va ser aprovat en la sessió del Ple celebrada dimarts sense que cap grup municipal hi votés en contra. Concretament, els comptes van rebre el suport de la CUP i el PP, a part dels partits de govern (PSC i ERC), mentre que Junts per Tiana i Convergència-Demòcrates es van abstenir.

El pressupost per al 2016 és de 9,1 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment superior al 7% respecte al de l’any passat. En total, l’Ajuntament tindrà enguany 650.000 euros més a la seva disposició. “Aquests pressupostos demostren un canvi de cicle econòmic”, defensa l’alcaldessa, Ester Pujol, que destaca la possibilitat de començar a fer inversions amb recursos propis.

Per la seva banda, Convergència i Junts asseguren que han tingut poc temps per estudiar la proposta. “Són partides genèriques sense explicacions clares”, considera el portaveu de Junts, Isaac Salvatierra. A més, Junts també critica que els pressupostos no siguin participatius i reclama més suport al comerç local, però valora positivament la partida destinada als serveis socials i educació. “Hem considerat que calia estendre la mà, però hauríem pogut votar-hi en contra”, explica Salvatierra.

Mentrestant, Pujol avisa que les grans inversions del mandat es definiran quan s’hagi elaborat el Pla d’Actuació Municipal i se sàpiga quines aportacions duen a terme la Diputació i l’Àrea Metropolitana.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram