La Biblioteca Tirant lo Blanc acollirà l’audiència. Foto: Arxiu

L’Ajuntament ha convocat avui una audiència pública per exposar a la ciutadania l’avantprojecte del pressupost del consistori per a l’any 2016. Els veïns estan convocats a les vuit del vespre a la sala Pau Casals de la Biblioteca Tirant lo Blanc. La d’avui és la primera audiència pública d’aquest mandat i també suposa la primera vegada que el govern municipal aposta per aquest tipus de difusió en relació als pressupostos.

Avui els assistents a l’audiència podran escoltar les explicacions dels responsables municipals sobre els pressupostos i també els podran fer preguntes. De fet, l’Ajuntament no tanca la porta a tenir en compte alguna de les aportacions per incloure-la a la proposta, però deixa clar que no es tracta d’un procés participatiu d’elaboració de pressupostos en què els veïns puguin decidir la destinació d’algunes partides econòmiques.

La celebració d’audiències públiques dóna compliment a una de les promeses electorals feta per l’alcaldessa, Rosa Funtané. En l’entrevista concedida al número 147 de Línia Nord, Funtané va defensar la realització d’audiències per “generar sentiment de pertinença al poble”.

Després de l’audiència pública d’avui, està previst que els pressupostos municipals es portin a votació en la sessió plenària del febrer, encara sense una data determinada. El govern en majoria absoluta d’ERC, PSC, ICV i PRE garanteix l’aprovació de la proposta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram