Jose Téllez en la presentació de la proposta d’ordenances. Foto: Ajuntament

El govern municipal presentarà al Ple del 22 de desembre una moció per demanar a l’Estat una modificació de la llei d’Hisendes Locals. “Els municipis hem de tenir més llibertat a l’hora d’establir els impostos i taxes que apliquem”, argumenta el regidor de l’Àmbit Badalona Democràtica, Jose Téllez. La reclamació també es farà extensiva al futur govern de la Generalitat, ja que l’executiu considera necessari emplaçar l’administració catalana a elaborar una llei de fiscalitat local si Catalunya s’independitza.

ORDENANCES FISCALS
El govern de Sabater presentarà aquesta moció després d’haver estudiat les al·legacions que els grups municipals han presentat per a la seva proposta d’ordenances fiscals.

L’executiu té dipositada bona part de les opcions de tirar endavant les ordenances en els socialistes i, segons argumenta Téllez, les principals reclamacions del PSC no es poden aplicar en el marc legal actual. És el cas de les propostes de bonificar l’Impost de Béns Immobles de les famílies monoparentals i d’aquelles amb algun dels seus membres a l’atur. En aquest sentit, Téllez explica que el govern no podrà atendre aquestes demandes ara, però estudiarà incloure-les en el capítol de subvencions dels pressupostos.

En declaracions a Línia Nord, el president del grup municipal del PSC, Álex Pastor, va condicionar la seva col·laboració amb el govern de Sabater a l’aprovació de les seves al·legacions a les ordenances.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram