El Consell de Cultura va constituir-se el 24 de novembre. Foto: Ajuntament

La constitució del Consell Municipal de Cultura la setmana passada va donar el tret de sortida al projecte de redefinició del model cultural de Tiana. El consell pretén ser, segons l’Ajuntament, un punt de trobada entre el govern municipal, la resta de partits polítics, les entitats culturals i els veïns, amb l’objectiu de “reforçar i potenciar la cultura al poble”.

En aquest sentit, la meta final del consell és l’elaboració de l’anomenat Llibre blanc de la cultura, que defineixi un full de ruta cultural per Tiana. Abans però, segons la regidora de Cultura ,Núria Blasco, és necessari fer una diagnosi de la realitat cultural del municipi, a través del treball en xarxa amb les entitats i també de la consultora Civis, contractada per l’Ajuntament per tal de dissenyar una estratègia de dinamització cultural.

En la seva constitució, el consell va reunir diverses entitats del poble, com la Societat Recreativa els Nou Pins, l’Agrupació Artística el Casal, la Colla de Diables Trempera Nostramu, Descorxats, l’ AEiG Roger de Flor, l’Aula d’Extensió Universitària, els Amics de la Cartoixa, la Joventut Tianenca, l’Associació de Veïns Virreina, l’AMPA Tiziana, l’AMPA de l’Institut Tiana, l’Agrupació Amics de la Sardana de Tiana, la Societat Gastronòmica i Bandebolit.

TALLERS PARTICIPATIUS
El Consell Municipal també persegueix la participació dels veïns que no participin en cap entitat. Per això s’impulsaran tallers participatius, el primer dels quals es durà a terme el 16 de desembre i servirà perquè les entitats tianenques expliquin quin és el seu estat actual.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram