Imatge de la concentració a la Plaça de la Vila de Badalona. Foto: Twitter

La comarca ha sortit al carrer per dir prou a la violència masclista, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, ahir 25 de novembre. Una commemoració especialment necessària enguany, ja que des de l’inici de 2015 ja són 48 les dones assassinades per les seves parelles o ex parelles arreu de l’estat espanyol, segons les xifres del Ministeri d’Igualtat.

CONCENTRACIONS I MARXES
Més enllà dels assassinats i la violència física, els municipis del Barcelonès Nord s’han bolcat amb la commemoració del Dia Internacional a través d’actes que posaven l’accent en totes les tipologies de violència masclista existents, com la verbal, l’emocional o la laboral. Una commemoració que, malgrat que tindrà continuïtat els pròxims dies, va viure ahir el seu punt àlgid amb les concentracions, marxes i xerrades realitzades a Badalona, Santa Coloma, Sant Adrià, Montgat i Tiana, en les quals hi van participar centenars de persones, així com amb els actes institucionals duts a terme pels Ajuntaments. En aquests actes, es va llegir el manifest unitari de la Generalitat, les diputacions i les entitats municipalistes, amb el títol Construïm una Catalunya lliure de violència masclista.

Una de les accions més espectaculars es va realitzar a Badalona, quan es va disposar sobre el paviment de la Plaça de la Vila una gran mà amb llaços negres amb el nom de les dones que han estat víctimes mortals aquest 2015 a causa de la violència masclista.

A més dels actes institucionals, diferents grups feministes, com el Bloc Violeta de Badalona, han organitzat actes per a la commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram