Fàbrica CACI

L’antiga fàbrica CACI de Badalona. Foto: Albert Segura / ACN

L’antiga fàbrica CACI es convertirà en un centre de difusió del coneixement tecnològic i la fabricació digital. La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), l’Ajuntament i la Fundació CIM han signat aquest dijous l’acord per impulsar la transformació de l’espai. El recinte consta de 4.341 metres quadrats i quatre pisos d’alçada, que permetrà encabir-hi el 2024 els primers estudis de postgrau.

El consistori preveu destinar inicialment 6,5 milions d’euros per desenvolupar-hi el projecte arquitectònic, i permetre dinamitzar la zona amb activitat vinculada a la difusió tecnològica. Primer de tot, es farà un estudi tècnic per delimitar el cost de les obres, així com les instal·lacions que requerirà.

L’acord ha estat signat per l’alcalde, Rubén Guijarro; el rector de la UPC, Daniel Crespo; el primer tinent d’alcalde, Àlex Montornès; i el director general de la Fundació CIM de la UPC, José María Cabrera. D’aquesta manera, es permet procedir a les execucions de les obres, accedir a les dotacions pressupostàries i establir el model de governança i de gestió: “És un dia històric i important per a la ciutat per la necessitat de donar sortida a la CACI, després de dues dècades amb diferents projectes que mai cristal·litzaven”, ha declarat l’alcalde Guijarro.

Seu de la Fundació CIM UPC

A més a més, la CACI serà la seu de la Fundació CIM UPC, el centre tecnològic de la UPC de referència mundial en l’àmbit de la fabricació avançada i de la indústria 4.0. El projecte preveu crear diverses activitats a la fàbrica, com ara l’Ateneu de Fabricació de Badalona. “La previsió és que el setembre de 2024 s’hi instal·lin els primers postgraus de la UPC”, ha assegurat Àlex Montornès.

L’estructura de govern i de gestió estarà formada per un Comitè de Govern, un Consell Consultiu i la Direcció executiva. Així, la presidència i la vicepresidència dependrà del consistori i la UPC, respectivament, amb rectories de dos anys naturals que començaran el pròxim 1 de gener.

L’associació Restarting Badalona ha celebrat via Twitter la signatura de l’acord: “Donarà vida a l’històric edifici de la CACI amb formació, recerca, innovació i emprenedoria. Una gran notícia que dibuixa el camí a seguir”, es pot llegir al seu tweet.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram