Uns baixos de la Gran Via, entre els pisos ocupats al barri. Foto: Google Maps

Els veïns del barri de Besòs continuen impacients per la falta d’avenços en la resolució del conflicte dels pisos ocupats a la zona, que segons ells formen part d’una xarxa de tràfic de drogues.

Després que dilluns passat un veí del barri fos assassinat després de la mobilització setmanal de rebuig a les ocupacions, el nerviosisme s’ha instal·lat al barri i s’ha accentuat aquesta setmana després que el jutjat d’instrucció número 6 de Badalona ajornés la vista oral sobre l’ocupació dels baixos d’un portal de la Gran Via arran d’una denúncia de la comunitat de veïns. L’ajornament ha estat provocat per dos motius. En primer lloc, el president de la comunitat no va acudir als jutjats. D’altra banda, els veïns no van identificar cap de les dues ocupants de l’immoble que es van presentar com la persona que va ocupar els baixos en primera instància.

Tot plegat provoca desànim entre els veïns. “Cada cop confiem menys en la justícia”, assegura el portaveu de l’Associació de Veïns, José Paredes. “És difícil pronosticar com reaccionaran els veïns, però els ànims continuen fotuts”, afegeix.

PRESÈNCIA POLICIAL
Per altra banda, continua l’augment de policies al barri, amb l’objectiu d’evitar possibles “conseqüències derivades” de l’ocupació de pisos, segons els Mossos d’Esquadra. L’augment d’agents dels Mossos i de la Policia Municipal ha estat acordada en les reunions realitzades entre els cossos policials, l’Ajuntament i els veïns, que mantenen les mobilitzacions setmanals i les cassolades diàries.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram