Endesa ha demanat permís a l’Ajuntament per enderrocar les tres xemeneies i la sala de turbines de l’antiga central tèrmica. Tal com va avançar El Punt Avui, la petició arriba després que a l’octubre el Ple Municipal aprovés iniciar els tràmits per declarar Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) totes les estructures de l’antiga central que es mantenen dempeus.

“UNA CASUALITAT”
En aquest sentit, Endesa qualifica de “casualitat” que el permís de llicència per enderrocar s’hagi presentat ara. En declaracions a Línia Nord, fonts de la companyia al·leguen que el seu projecte és el desmantellament total de l’estructura, i que aquest ja va iniciar-se anys enrere. D’altra banda, les negociacions entre l’empresa i l’Ajuntament perquè el consistori es faci càrrec de l’equipament continuen. “Ara la pilota està a la teulada de l’Ajuntament. Mai no hem considerat que les xemeneies tinguin cap valor arquitectònic”, afirmen des de la companyia.

Per la seva banda, la Plataforma en Defensa de les Tres Xemeneies considera que, fins i tot en cas que finalment s’aprovi la declaració de BCIL, la continuïtat de les xemeneies no està assegurada. “L’Ajuntament sempre podrà decidir si autoritza les peticions d’Endesa”, afirma el seu portaveu, Roger Hoyos. Una premissa que l’alcalde, Joan Callau, ha respost contundentment. “No firmaré cap llicència d’enderroc”, assegura.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram