Els badalonins van aconseguir una treballada victòria. Foto: CFB

El CF Badalona va tancar la millor setmana del que va de temporada amb la segona victòria. Si dimecres passat els escapulats van aconseguir la classificació per a la fase estatal de la Copa Federació, diumenge passat van emportar-se tres punts vitals en la visita a l’Alcoià (0-1), gràcies a un gol de Pablo Morgado i a l’ofici de l’equip en defensa i a les intervencions de José Miguel Morales.

Quatre partits seguits sense guanyar convertien la visita al Collao en un dels primers grans exàmens de la temporada per als homes de Manolo González. Els locals van començar el partit amb força, però van topar amb la millor versió de Morales. El veterà porter escapulat va evitar que els alacantins s’avancessin en dues rematades d’Álex Rubio i de Rubén Ramos.

El Badalona es veia desbordat pels homes d’Andrés Palop i les ocasions més clares continuaven sent dels blanc-i-blaus. De fet, cinc minuts abans d’arribar al descans, l’Alcoià va tenir les dues ocasions més clares del primer temps. Primer Abraham va rematar per sobre del travesser i en la següent jugada novament Rubio va poder veure porteria. El davanter andalús va plantar-se sol davant Morales, però va errar en la seva definició.

Quan semblava que el gol de l’Alcoià era qüestió de temps va aparèixer Morgado. El valencià va avisar amb un xut al travesser al minut 43 i un minut més tard va aprofitar una passada a l’espai per guanyar l’esquena a la defensa alacantina i superar Marc Martínez amb una suau definició amb l’interior del peu.

El gol va ser balsàmic per als escapulats i va deixar molt tocats als alcoians, que no van aconseguir refer-se fins a la segona meitat.

Tot i que els locals continuaven insistint, el Badalona va millorar en defensa i va concedir menys ocasions a la segona meitat, en la qual es va tenir menys presència a les àrees. Abraham i Julio de Dios van tenir les aproximacions més clares, però la manca d’encert o les intervencions de Morales van mantenir el resultat.

Cap al minut 75 els escapulats van començar a controlar la pilota, en part gràcies al cansament dels jugadors locals. González va moure la banqueta per donar entrada a Sergio i a Tendillo. Aquest domini territorial del Badalona es va traduir en una ocasió amb la qual l’equip va poder sentenciar el partit, però el xut d’Olmeda va sortir fregant el pal esquerre de la porteria de Marc.

Abans del final, però, arribaria el darrer ensurt. Un xut de Devesa al minut 94 obligaria Morales a lluir-se per últim cop per assegurar els tres punts.

ARRIBA EL SEGON CLASSIFICAT
Un cop superada la setmana més exigent del primer tram de competició, el Badalona buscarà prolongar la bona dinàmica aquest diumenge a les 12 del migdia, quan rebran la visita del Vila-real B.

El filial groguet, que entrena Paco López, ocupa la segona posició a la classificació i compta amb jugadors amb experiència a Primera Divisió, com els defenses Pablo Íñiguez i Adrián Marín i el migcampista hispano-argentí Nahuel Leiva.