reforma mallorquines

Imatge de l’assemblea que va dur a terme l’oposició al juliol. Foto: ERC

La zona del barri de Les Mallorquines, antigament dedicada als usos industrials, espera una remodelació que inclou una xifra important de pisos nous. Tot plegat ha de passar invariablement per un acord entre el govern municipal, l’oposició i la ciutadania.

Aquest darrer punt seria l’únic en què l’alcaldia i el grup local d’ERC a l’oposició semblen estar d’acord, que s’ha de parlar entre tots el futur del barri.

La base de la discòrdia té a veure més aviat amb la forma que no pas amb el fons. Els grups d’ERC, Montgat en Comú Podem i Montgat Guanya acusen de “manca d’informació i de transparència” al consistori. “Volem que el govern convoqui trobades i que ens doni informació sobre l’avantprojecte de la modificació del planejament urbanístic de les Mallorquines”, diu Rosa Funtané, regidora d’ERC i exalcaldessa. Aquest avantprojecte, que impulsa l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), és una mena d’esborrany, pendent de redacció final i posterior aprovació, que marca com s’haurà de transformar el barri.

Segons l’actual alcaldessa, Mercè Marín (Junts), la informació ja ha estat presentada als grups polítics de l’oposició, i demana que l’avantprojecte de modificació tiri endavant amb agilitat: “Necessitem que s’aprovi en el ple, i aleshores tots podrem dir la nostra, no només els polítics, sinó també la ciutadania”. Un dels extrems que ja es coneix sobre l’avantprojecte és la intenció d’aixecar 500 habitatges, el que podria suposar un creixement de la població del 15%. “S’ha de parlar sobre quin model de creixement volem, però en cap cas hauria de ser d’aquesta magnitud”, assegura la cap de l’oposició, Rosa Funtané.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram