Ja han passat els cent dies des que va constituir-se el nou govern municipal de Badalona presidit per Dolors Sabater, la candidata de Guanyem Badalona en Comú, una plataforma impulsada per diferents organitzacions polítiques tot i que els seus integrants s’hi van adherir a títol personal. “Ciutadans i ciutadanes que, des de baix, volem guanyar l’Ajuntament per fer d’una vegada per totes una nova política basada a retornar la capacitat de decisió als badalonins i badalonines”, és un dels punts que recull el programa electoral d’aquesta plataforma.

Ens consta que durant aquests cent dies alguns dels que formen part d’aquest nou govern, en el qual també participa ERC i ICV-EUiA, han treballat durament per intentar sortir del desgavell administratiu produït pel PP durant aquests últims anys i reorganitzar les àrees a càrrec seu. També és cert que hi ha qui encara no acaba de situar-se i assumir la seva responsabilitat, fet que genera dificultats a l’hora de prendre decisions.

Un altre problema, i molt greu, ha estat la manca de voluntat política de l’anterior govern del populista García Albiol per facilitar el traspàs. Tot al contrari, des del primer dia ha dificultat la informació, ha ocultat documents, ha estès falsos rumors i ha alimentat la confrontació entre el veïnat… En definitiva, no ha respectat la voluntat majoritària del Ple del nostre Ajuntament.

Hi ha qui diu que alguns dels actuals regidors no es refien del personal que treballa a l’àrea de govern que tenen assignada; altres afirmen que no tenen cap experiència i els serà difícil reconduir la situació… El que tothom valora és la dedicació i el treball que porta a terme l’alcaldessa i per això cal -em diuen- donar temps al nou equip ja que són molts els canvis que s’han d’introduir per posar en marxa una altra forma de fer política, potenciant la participació i la transparència en la gestió municipal. I per aconseguir això, possiblement, es necessiten més de cent dies.

Ara bé, l’Ajuntament és l’empresa més gran, pel que fa a nombre de treballadors, de Badalona. És possible que n’hi hagi alguns ja cansats i difícilment reciclables; altres es deuen haver oblidat que han d’estar al servei de la ciutadania i que la política la fan els càrrecs electes… Però la immensa majoria són gent preparada i treballadora que també volen el millor per a la nostra ciutat. Per això el govern ha de comptar amb ells i generar la suficient empatia per optimitzar els pocs recursos que té l’Ajuntament. Hi ha grans professionals que coneixen els problemes dels barris de Badalona com qualsevol veí. Només cal escoltar-los, com també s’ha de fer amb el veïnat, i tots junts treballar per solucionar els problemes del dia a dia i aconseguir que Badalona sigui un model de convivència i participació, una ciutat de tots i per a tots.

Tenen quatre anys per endavant i per això han d’evitar que els petits problemes s’enquistin, que els utilitzin aquells que no volen canviar res i els facin servir d’excusa per generar conflictes i malmetre, encara més, la ja mala imatge de Badalona que l’anterior alcalde, García Albiol, havia creat.

A més dels treballadors de l’Ajuntament, també s’ha de valorar el treball que fan totes i cadascuna de les entitats badalonines. Amb diàleg i consens s’aconseguirà la implicació de la ciutadania en els afers públics i tots junts farem de Badalona la ciutat que mai no havia d’haver deixat de ser: una ciutat defensora dels valors humans, acollidora i respectuosa amb totes les opinions i creences.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram