El poliesportiu seguirà, per ara, tancat. Foto: Google Maps

El Complex Esportiu Ricart continua sent protagonista de la vida política a Sant Adrià. Gairebé un any després que la infraestructura tanqués les portes amb l’objectiu de realitzar-hi obres d’arranjament i millora, el poliesportiu continua tancat al públic i no se sap quan obrirà de nou. Ara, una subvenció procedent de la Diputació de Barcelona ha tornat a posar la instal·lació esportiva en el punt de mira del debat institucional, provocant el desacord entre el grup municipal d’ICV-EUiA i el govern local, del PSC.

El conflicte entre els dos partits s’ha originat arran d’una subvenció de 141.000 euros que la Diputació ha atorgat al consistori amb l’objectiu de realitzar obres de diferents característiques en equipaments municipals. Els socialistes, segons afirma ICV, tenen pensat destinar els diners al Centre Esportiu Municipal Besòs, situat a la Ronda Sant Ramon de Penyafort, de titularitat pública però gestionat per una empresa privada a través de la concessió de serveis.

“UN ESPAI MALBARATAT”
La situació ha provocat el rebuig d’ICV-EUiA, que reivindica que els diners de la Diputació s’haurien de destinar al poliesportiu Ricart, argumentant que és l’única instal·lació d’aquestes característiques del municipi gestionada directament per l’Ajuntament. “Mantenir-lo tancat suposa perdre els diners que pagarien els abonats. La decisió de l’Ajuntament converteix el Ricart en un espai malbaratat”, afirma el coordinador d’ICV a Sant Adrià, Jose Luis Muñoz.

Tot i que els 141.000 euros de la Diputació no permetrien realitzar la reforma integral del poliesportiu Ricart, Muñoz defensa que sigui aquesta infraestructura qui es beneficiï dels diners de la subvenció. “Com a mínim servirien per fer el primer pas de la reforma”, argumenta. “Costa molt entendre la decisió de l’Ajuntament. Potser es deu a raons polítiques”, afegeix. A més, ICV-EUiA assegura que la gestió del Complex Esportiu Ricart comporta que molts usuaris adrianencs marxin del municipi i es desplacin fins a Badalona, majoritàriament al barri de Llefià, per a realitzar activitats de tipus físic o esportiu.

Línia Nord s’ha posat en contacte amb el govern per contrastar la versió d’ICV, però aquest no ha respost la petició.

S’ALLARGA LA POLÈMICA
L’enfrontament entre PSC i ICV-EUiA pel poliesportiu Ricard no és nou, i de fet va començar quan les dues forces integraven un govern municipal de coalició. A principis d’any els ecosocialistes van comunicar el seu rebuig al tancament de la piscina i a la suspensió de les activitats per persones abonades del poliesportiu. “Ha mancat el debat necessari en l’equip de govern abans de comunicar la decisió a les persones abonades”, afirmava ICV-EUiA en un comunicat.

Ara la decisió de destinar els diners de la Diputació al poliesportiu Besòs, emmarcada dins dels pressupostos, s’haurà de sotmetre a votació del Ple. Per tant, el PSC necessitarà el suport d’alguna altra formació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram