El Barcelonès Nord ha centrat l’atenció dels partits durant la campanya i pot jugar un paper decisiu el 27S. Foto: Arxiu

El Barcelonès Nord ha centrat, des de fa setmanes, bona part de l’atenció de les candidatures que es presenten a les eleccions plebiscitàries de diumenge i la recta final de la campanya electoral no ha estat una excepció. Tot el contrari.

Mentre que durant la primera part de la campanya Badalona va ser protagonista, en la segona setmana ha estat Santa Coloma el municipi més visitat pels partits. Junts pel Sí, la llista unitària de CDC, ERC i les entitats sobiranistes encapçalada per Raül Romeva, desembarcava als Jardins de Can Sisteré el dia 21 amb un acte que va reunir el coordinador general de CDC, Josep Rull, i el diputat per ERC al Congrés, Joan Tardà. L’estratègia de Junts pel Sí a la comarca s’ha centrat en intentar combatre el discurs de la por de les formacions unionistes. “Saben l’última amenaça? Margallo diu que si voteu independència no vindran els Reis d’Orient”, va ironitzar Rull en l’acte de dilluns.

EL PSC S’AFERRA A CASA
Per la seva banda, el PSC, que tradicionalment ha obtingut bons resultats a la comarca, ha centrat el seu discurs en la defensa del federalisme. En un acte celebrat el dia 17 a Santa Coloma, el candidat Miquel Iceta va reivindicar l’escut de la bandera espanyola com a símbol federal. “Hem arribat fins aquí perquè estem junts”, va reblar.

Els socialistes han hagut d’entomar en els darrers dies les crítiques de Catalunya Sí Que Es Pot. En un acte a Santa Coloma, la número 2, Gemma Lienas, va renegar del seu passat de votant socialista. “Ens han traït donant suport a Merkel o ajudant el PP a posar la Constitució al servei del poder econòmic”, va afirmar.

Al contrari que la resta de partits, el PP ha centrat la segona meitat de la campanya a Badalona, on Albiol se sent també còmode. Diumenge 20 va protagonitzar un acte a la Plaça Trafalgar, acompanyat de Mariano Rajoy. “Els independentistes posen en risc la seguretat de ser catalans i espanyols”, va assegurar l’exalcalde. En un sentit similar, Ciutadans va dur a terme el seu acte més destacat el dia 18 a Badalona.“Per tapar la seva corrupció posen en risc els estalvis de les famílies catalanes”, va afirmar Albert Rivera.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram