ATLL gestiona l’aigua procedent del Ter i el Llobregat. Foto: Arxiu

En un informe del mes de juliol, la Sindicatura de Comptes alertava d’excessos en el pagament de dietes als membres del consell d’administració d’Aigües Ter Llobregat (ATLL) durant els exercicis 2010 i 2011. ATLL, actualment en mans de l’empresa privada Acciona, era de titularitat pública en el període analitzat i hi tenien representació membres de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), com l’exalcalde de Sant Adrià, Jesús Maria Canga, entre altres.

EXCÉS DE DIETES
En el seu informe, la Sindicatura afirma que ATLL va pagar dietes als membres del consell d’administració que superaven en 66.900 euros el límit permès per la llei. Així doncs, ATLL no hauria tingut en compte que la quantitat pagada a cada membre era superior a l’establert legalment per a empreses públiques.

En declaracions a Línia Nord, Canga ha assegurat que, si la irregularitat notificada per la Sindicatura és ratificada pel Parlament, està “disposat a realitzar la devolució que correspongui”, en el seu cas d’uns 2.000 euros aproximadament. Ara bé, afegint que exigirà la devolució del que va pagar a Hisenda “en concepte de dietes i de declaracions anuals”. L’exalcalde ressalta que l’excés en el pagament de dietes “no és responsabilitat dels receptors sinó de l’ens emissor”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram