Torrent i Parlon

El conseller Torrent i l’alcaldessa Parlon. Foto: Ajuntament

El Centre de Recursos per Dones, Innovació i Economia Feminista (CIBA) ha activat set línies de treball amb implicació d’empreses referents del territori, amb l’objectiu de promoure l’apoderament i l’ocupabilitat de les dones. En aquest sentit, la CIBA va reunir divendres passat 25 empreses en la jornada Dones Futur.

Bona part d’aquestes empreses formen part de la iniciativa i treballen conjuntament amb la CIBA en el desplegament de les set línies de treball. En destaca l’acord amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per a la formació de persones treballadores de l’ens per atendre casos de violència masclista i LGTB-fòbia, els anomenats “agents violeta”.

Una altra línia de treball és, per exemple, la del grup de supermercats Sorli, que pretén afavorir la inserció laboral de dones en situació de risc.

Pel que fa a l’ocupació de persones a l’atur, ahir dimecres 15 de juny, l’alcaldessa Núria Parlon va inaugurar el nou centre de formació Marie Curie, que s’ubica a l’antic hospital de l’Esperit Sant. L’equipament reuneix tota l’oferta formativa que el consistori posa a l’abast de les persones en situació d’atur, a través de l’empresa municipal Grameimpuls. L’Ajuntament calcula que un miler d’alumnes es formaran al nou centre Marie Curie cada any. S’hi oferiran una setantena d’especialitats formatives en deu àmbits laborals diferents.

Ambdues iniciatives busquen reduir el nombre d’aturats, que segons les dades del mes d’abril se situa en 7.060 persones, el que suposa més d’un 11%.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram