Xavier Vila

Vila, secretari de Política Lingüística, assistirà a l’acte. Foto: ACN

El Centre d’Art Contemporani Can Sisteré acollirà el 7 de juny l’acte de presentació del Pacte Nacional per la Llengua, una iniciativa del Govern de la Generalitat que vol incrementar els nivells de coneixement col·lectiu de la llengua catalana i potenciar-la entre les persones que no la tenen com idioma de partida. “Hi ha símptomes preocupants pel que fa al futur de la llengua catalana”, asseguren des del Govern. “La seva situació és complexa, i ara hem de pensar en el seu present i futur”, afegeixen fonts governamentals.

Per tot plegat, durant aquests dies s’estan portant a terme presentacions del pacte arreu del país, i en concret a llocs on tradicionalment l’ús del català és més minoritari. Aquest és el cas de Santa Coloma, on el pròxim dia 7 a partir de les set de la tarda es reflexionarà i es debatrà sobre la salut del català. Es farà a partir de l’informe acadèmic ‘Un marc sociolingüístic igualitari per a la llengua catalana’, que exposa les principals línies i objectius tant del Pacte Nacional com dels detalls d’un procés participatiu que el Govern vol obrir als ciutadans, perquè hi puguin dir la seva.

De fet, aquell mateix dia 7 està previst que la Generalitat celebri una sessió participativa en línia, de cinc a set de la tarda, basada en les tecnologies aplicades a la llengua i el món digital.

Amb tot, la finalitat d’aquest procés de deliberació és “dissenyar una política lingüística més transversal, més participativa i consensuada amb les forces polítiques, les organitzacions i la població en general”, assenyalen des del Govern.

Està previst que a l’acte del dia 7 de juny hi vagi el secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram