Dimoni Amunt la Llum

El Dimoni Amunt la llum! plantat a la platja dels Pescadors. Foto: A.R.

El Dimoni tornarà a ser el gran protagonista de les Festes de Maig. La tradicional figura recupera aquest 2022 el protagonisme perdut a les dues darreres edicions, on la cremada va ser primer suspesa i després celebrada per ‘sorpresa’ i emesa en diferit per la televisió local. Així doncs, el batejat com a Dimoni Amunt la llum! serà enguany devorat per les flames i reduït a cendres per la Nit de Sant Anastasi i amb públic, tal com marca la tradició.

La cremada tindrà aquest any un especial caràcter reivindicatiu pel disseny de la figura, que té com a protagonista l’escalada del preu de la llum. L’obra guanyadora ha estat ideada per la jove badalonina Montserrat Silvestre i representa la cobdícia amb una figura de rostre agressiu que porta en una mà una bombeta encesa i a l’altra un sac de diners esguerrat pel pes de les monedes.

Una construcció a l’exili

L’encarregat de donar vida al disseny de Silvestre ha estat com és habitual l’artista Ramón de los Heros, que per segon any consecutiu ha hagut de construir el Dimoni en una nau del barri barceloní del Bon Pastor, després que la pressió de l’executiu aleshores encapçalat per Xavier García Albiol l’obligués a abandonar el seu taller a l’antiga fàbrica de la Mobba i exiliar-se al municipi veí. La plantada de la figura s’ha allargat enguany durant tot un cap de setmana i ha tingut com a gran complicació el muntatge d’un dels braços, que sobresurt força del tronc.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram