Juan Pastor durant una protesta després de la seva detenció el 2019. Foto: Twitter (@sosciutatvella)

Un jutge ha arxivat de manera ferma la causa contra Juan Pastor, el membre de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAHV) de Santa Coloma de Gramenet que va ser detingut l’octubre del 2019 després de participar en una protesta contra un desnonament. La resolució del magistrat també tanca el procés que amenaçava en portar a judici fins a quatre membres més de l’entitat per la concentració contra el mateix desallotjament.

Els fets van tenir lloc el 16 d’octubre del 2019, quan els Mossos d’Esquadra van identificar un total de cinc membres de la plataforma durant les protestes pel desnonament d’una família al municipi colomenc. Dies més tard, el 28 d’octubre, es va detenir únicament Pastor quan anava a recollir la seva neta a la llar d’infants. L’activista va passar la nit a comissaria acusat de delictes de desordres públics i d’atemptat contra l’autoritat i va ser posat en llibertat l’endemà després de passar a disposició judicial.

Des de l’organització Alerta Solidària consideren que aquest és un cas de clara “persecució del moviment pel dret a l’habitatge” i “escarment”, ja que diversos agents que formaven part de l’operatiu policial aquell dia es van adreçar directament a Pastor amb consignes com: “Qui ‘pillarà’ ets tu, ho saps, oi? Perquè et volem a tu”. Aquestes declaracions estan recollides per la càmera que duia un dels policies.

Dos anys després, el jutge ha decidit finalment arxivar la causa a petició de l’advocat de Pastor i de la fiscalia. Tanmateix, el cas podria no acabar aquí, ja que Alerta Solidària estudia interposar una denúncia per detenció il·legal.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram