La regidora no adscrita, Marta Guàrdia, intervé en un Ple municipal. Foto: Ajuntament de Tiana

El possible cas de transfuguisme a l’Ajuntament de Tiana es decidirà fora de l’àmbit municipal. La Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat serà l’encarregada de dictaminar si les atribucions atorgades per l’alcaldessa Marta Martorell a l’exrepresentant de JxCat Marta Guàrdia, actualment no adscrita a cap partit, poden ser constitutives d’un frau de llei. Així ho estima l’exsecretari de la corporació en un informe fins ara inèdit que va elaborar abans de la seva renúncia el passat 14 de desembre.

El contingut d’aquest informe es va fer públic ahir en el Ple municipal del mes de febrer després que el grup de Junts per Tiana acusés l’executiu encapçalat per Martorell de “bloquejar” l’accés a la documentació. En aquest sentit, el principal partit de l’oposició no només va demandar la batllessa per una presumpta vulneració dels drets polítics dels regidors, sinó que també va portar el cas a un notari, moviment que hauria precipitat finalment que el govern local accedís a compartir l’informe dilluns.

Precisament, el secretari resol en el polèmic document l’inici dels tràmits per investigar el possible frau de llei comés en la delegació especial remunerada que va atorgar Martorell a Guàrdia per a la gestió de la residència municipal, un moviment que des de Junts pe Tiana consideren que bloquejava de facto la moció de censura ja pactada amb JxCat. L’informe acaba sol·licitant que el Ple elevi el cas a la Comissió Jurídica Assessora perquè es pronunciï al respecte.

Cal recordar que aquesta Comissió és un òrgan consultiu a disposició de les administracions locals que emet veredictes vinculants sobre temes de difícil decisió o polèmics. En cas que el govern local no porti al Ple aquest punt, des de Junts estudien convocar una sessió extraordinària al respecte.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram