Façana principal de l’Ajuntament de Montgat. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Montgat s’ha vist immers en la polèmica per un possible cas d’assetjament laboral. Quatre treballadors dels Serveis Socials municipals van denunciar fa prop de set mesos la regidora Marian Sotos per presumpte abús de poder com a responsable de l’àrea de Recursos Humans i Benestar Social. Les queixes del personal van motivar l’activació d’una comissió per investigar el cas i aquesta setmana s’han fet públiques les seves conclusions al respecte.

Segons detalla l’informe final de la comissió, que va ser llegit per l’alcalde Andreu Absil en el Ple celebrat aquest dijous, els fets denunciats pels treballadors evidencien un “conflicte laboral” al departament, però no són “compatibles” amb un cas d’assetjament. El document apunta que la “intensitat, la recreació o la perllongació en el temps” dels episodis investigats no permet acreditar que existís la voluntat de “crear un entorn intimidatori que pertorbés la vida de les víctimes” per part de Sotos.

La intervenció del batlle va comptar amb la rèplica de l’oposició, que va lamentar que la investigació interna s’allargués tres vegades més del que marca el protocol per a casos de possible assetjament i que va acusar el consistori de poca transparència durant tot el procés. Per la seva banda, la regidora implicada també va voler prendre la paraula en la sessió per defensar la seva innocència i va assegurar que les denúncies es van interposar amb l’objectiu de ferir-la.

Des del sindicat CCOO estan assessorant jurídicament les víctimes del presumpte cas d’assetjament i abús de poder per tal de valorar aquest informe i decidir si es prenen mesures més enllà de l’àmbit municipal.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram