El Ple de gener a l’Ajuntament de Badalona. Foto: Ajuntament

El desallotjament de la nau del carrer Progrés ha estat el gran protagonista del Ple de gener a l’Ajuntament de Badalona. En la sessió celebrada aquest dimarts, els grups han aprovat una moció en defensa de l’actuació policial en el desnonament materialitzat el passat 13 de gener gràcies als vots de PP i PSC i malgrat la negativa de la resta de formacions.

El desnonament de les més d’un centenar de persones que residien en condicions precàries a l’edifici també ha estat present en una moció presentada per Guanyem per rebutjar el desallotjament i solidaritzar-se amb els afectats. La proposta, però, ha estat rebutjada amb els vots en contra del PP i l’abstenció de les quatre forces que conformen l’equip de govern, que no han volgut intervenir al respecte.

Precisament, la sessió d’aquest dimarts ha estat marcada per la manca de participació del PSC en el debat de diferents temes espinosos com la moció -també presentada per Guanyem- en favor de crear una comissió per investigar els atemptats terroristes del 17 d’agost del 2017. El punt ha tirat endavant amb l’abstenció dels populars i malgrat la negativa dels socialistes, que no han volgut fer ús del torn de paraula.

Entre la resta de punts de l’ordre del dia destaca la llum verda de les formacions a la proposta per modificar el pressupost municipal que facilitarà que es pugui avançar el pagament de subvencions a les entitats culturals que organitzen les Festes de Maig. Des del consistori han detallat que aquest canvi també contempla un increment de les ajudes, que passaran de 70.000 a 87.000 euros.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram