El Ple d’aquest dilluns a l’Ajuntament de Sant Adrià. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Sant Adrià podrà retirar durant almenys un any la llicència als pisos turístics amb infraccions greus. Així ho van acordar els grups en el Ple celebrat aquest dilluns, on es va donar llum verda a l’enduriment de l’ordenança vigent que regula aquests habitatges al municipi. La proposta -que pretén dotar de més eines els serveis municipals per poder aplicar de forma més severa la normativa- va comptar amb el suport de totes les formacions excepte MES, que va abstenir-se.

Les noves modificacions de l’ordenança van enfocades a donar resposta a les queixes de veïns de barris com la Catalana, que veuen la normativa massa laxa a l’hora de tractar irregularitats i problemes de convivència amb els pisos d’ús turístic. Amb aquests canvis i segons va explicar la regidora de Territori Sostenible, Ruth Soto, el consistori podrà retirar cautelarment la llicència al titular de l’habitatge en casos de reincidència amb infraccions greus sempre hi quan ja estigui en marxa un expedient sancionador per part de la Policia Local.

En aquest sentit, la normativa també inclourà un temps de resposta màxim de mitja hora per part del responsable del pis en cas de requeriment de les autoritats i la inclusió d’un termini de 24 hores per fer fora de l’habitatge els inquilins que hagin comès algun tipus d’infracció greu.

Mobilitat a la Catalana

L’altre gran protagonista de la sessió de dilluns va ser el barri de la Catalana. Els grups d’ERC, Sant Adrià En Comú i MES van presentar una moció per instar el consistori a fer front als problemes de trànsit i soroll que pateix la zona, que pròximament es veurà afectada per la construcció d’un centre logístic de la companyia Amazon al barri barceloní veí del Bon Pastor.

La proposta -aprovada per unanimitat- recollia la implementació de mesures com la creació d’un pla de mobilitat específic per reordenar la circulació de vehicles i el pas de furgonetes de gran tonatge. Des del govern local van apuntar que s’està treballant en un conveni amb l’Ajuntament de Barcelona per “condicionar” la llicència del nou centre, incidint sobretot en la mobilitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram