Mirador Bosquet Escoles

El mirador ofereix bones vistes i és un lloc apartat. Foto: Som de Pícnic

El mirador del Bosquet de les Escoles de Santa Coloma de Gramenet ha estat des de l’esclat de la pandèmia del coronavirus un punt de trobada per a la celebració de botellots. Les seves vistes privilegiades i l’aparent falta de presència policial han servit de reclam per a grups de desenes de joves, que acudien a aquest espai natural ubicat a la Serralada de Marina carregats d’ampolles i d’altres residus que, un cop acabada la festa, quedaven en moltes ocasions acumulats en aquesta zona verda.

Preocupats per la degradació de l’espai i cansats de la impunitat dels joves, un grup de veïns de la zona i de voluntaris forestals s’han organitzat els darrers mesos per fer batudes de neteja i també per controlar aquests grups i així evitar que deixin deixalles i que es puguin repetir episodis de fogueres alimentades amb l’estructura de fusta del mirador o a les mateixes taules de pícnic.

La iniciativa –que ha comptat amb el suport del servei municipal de drogodependències– sembla haver fet efecte i els voluntaris han detectat un descens considerable en els residus acumulats i tampoc s’ha tornat a fer foc a la zona. Tanmateix, els veïns reclamen més cartells indicant la normativa d’ús per protegir un espai fràgil on des del 1989 s’hi han produït fins a set incendis.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram