L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, en la compareixença d’aquest divendres. Foto: A.R.

Xavier García Albiol ha fet aquest divendres possiblement una de les últimes compareixences públiques com a alcalde Badalona. El popular s’ha dirigit als mitjans un cop confirmat aquest migdia el registre de la moció de censura per part dels grups de l’oposició. “Aquesta és la roda de premsa més difícil que he fet en la meva vida. Estic vivint moments molt durs tant personalment com políticament. Em sembla tremendament injust tot això que està passant”, ha assegurat un Albiol visiblement emocionat, que ha acusat la resta de formacions de voler “guanyar als despatxos el que no han pogut a les urnes”.

L’encara batlle badaloní considera que la moció està motivada per la “incapacitat i impotència política” i considera que el govern del PP ha aconseguit afrontar amb “valentia i gran encert” un dels moments més complicats dels últims temps. “La gran tragèdia de Badalona és la desconnexió i l’allunyament dels partits de l’oposició respecte als veïns. La ciutat tindrà un govern que no té la confiança de la ciutadania, sense un projecte ni un horitzó de futur”, ha apuntat el popular, que també ha confirmat que es presentarà a les pròximes eleccions municipals i que treballarà per tornar a ser el candidat més votat.

Sobre l’escàndol per la seva vinculació a una societat en un paradís fiscal, Albiol ha mantingut que la seva actuació va ser totalment “legal” i ha volgut desvincular-ne la moció. “El 2015 no hi havia cap poder mercantil ni excusa per apartar-me de l’alcaldia i el mateix va passar el 2019. Badalona no pot tenir un govern en mans de l’odi i el ressentiment del PSC i la CUP”, ha etzibat el popular, que considera que la seva formació conserva el suport dels veïns malgrat la polèmica.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram