El fenomen wikileaks arriba a Badalona i com no podia ser d’una altra manera amb una mala imatge de la ciutat que Xavier García Albiol ja ha aprofitat per carregar de nou contra el govern municipal. Segons el polèmic portal web, el Departament d’Estat dels Estats Units es mostra preocupat per “l’efervescent activitat d’islamistes al sud de Badalona”. El president del PP de Badalona ha utilitzat la filtració per preguntar a l’alcalde de Badalona, Jordi Serra, i el primer Tinent d’Alcalde de Badalona, Ferran Falcó per preguntar – amb ironia- si també acusaran al Departament d’Estats dels Estats Units “d’embrutar el bon nom de Badalona tal com estan fent amb mi”. Albiol relaciona la preocupació dels nord-americans amb les conseqüències de la “desestructuració social que ha patit la ciutat durant els darrers anys”, que atribueix a una absoluta incapacitat del PSC, “minimitzant constantment” el que està passant en determinats barris de Badalona.

CRÍTIQUES DEL GOVERN

L’alcalde de Badalona, el socialista Jordi Serra, va qualificar les afirmacions de Xavier García Albiol de “bajanada i calúmnia” i el va acusar de “no tenir escrúpols” i de fer el que calgui per sortir als diaris. Per l’alcalde el que està fent el líder popular és faltar el respecte a les forces policials d’arreu del país que estan treballant sense parar per evitar qualsevol acte terrorista. Serra, va posar d’exemple a la Guàrdia Urbana de Badalona, com a part implicada en el control de l’islamisme radical a la ciutat.

García Albiol i Alícia Camacho fent campanya a Badalona pel 28-N. Arxiu

Qui també s’ha volgut pronunciar, com a part implicada, és el primer tinent d’alcalde i responsable de la Guàrdia Urbana de Badalona, el convergent Ferran Falcó. Per Falcó, Albiol juga amb la por a l’hora de barrejar gihadisme radical amb Badalona. Falcó va més enllà i assegura que “seguint l’associació d’idees d’Albiol” també es podria acusar a l’expresident José Maria Aznar o al mateix Alcalde de Madrid, Alberto Ruiz Gallardón, d’haver permès la presència a Espanya del grup gihadista que va perpetrar el pitjor atemptat islamista a Europa, l’11 de març del 2004, quan el PP governava a l’Estat i a la ciutat de Madrid”

Entitats islàmiques, com la dels paquistanesos Camí per la Pautambé han condemnat aquestes ultimes declaracions d’Albiol i van reiterar la seva preocupació per la islamofòbia que pot provocar els documents de wikileaks i les maniobres de polítics com Albiol. La comunitat islàmica va insistir en què si han vingut a Catalunya és per tenir un futur millor i prosperar econòmicament, “cosa que no poden fer al seu país”.

Els resultats en les anteriors eleccions al Parlament de Catalunya en què el Partit Popular va dedicar part del seu discurs a defensar una “immigració legal i ordenada” i la d’apostar per reforçar la seguretat en molts barris de Badalona, ha donat ales al líder dels populars a Badalona a continuar amb la seva línia, per molts, destructiva.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram