El vicepresident del consell d’administració de Badalona Serveis Assistencials (BSA) i regidor d’Hisenda de l’Ajuntament, Ramon Riera, es reunirà avui a la tarda amb el conseller de Sanitat, Boi Ruiz, per tal de poder trobar una solució per al conflicte que BSA manté amb els seus treballadors, que reclamen que l’empresa municipal es faci càrrec d’un deute pendent de part de les nòmines dels últims anys.
L’abril passat, el Tribunal Suprem va resoldre que la reducció del 5% del sou aplicada a la plantilla de l’empresa municipal entre el 2010 i el 2013 no s’ajustava a dret. Aquesta retallada, que es va fer basant-se en un decret aprovat pel govern espanyol, ascendeix als 7 milions d’euros. La setmana passada, però, BSA anunciava als sindicats en una reunió que si es feia càrrec d’aquesta despesa, podria entrar en suspensió de pagaments, per la qual cosa demanava la condonació de part del deute a uns treballadors que no ho han acceptat. “Hem de cobrar el que diu la sentència del jutge. No cedirem més”, assegura a Línia Badalona Xavier Ordóñez, delegat sindical d’UGT a l’Hospital Municipal.
Després de conèixer la sentència del Suprem, BSA va anunciar que havia preparat un fons d’aprovisionament de només 3 milions d’euros . “Estaven obligats a fer un aprovisionament de 7 milions, que és el que ens deuen, però a causa de la seva mala gestió no ho han fet”, afirma Ordóñez.
Per tal de tractar la qüestió, BSA va celebrar ahir al matí un consell d’administració extraordinari. Un cop finalitzat el consell, Riera va mostrar-se esperançat amb la reunió d’avui amb Boi Ruiz i va assegurar que “no demanem només diners, volem buscar una fòrmula perquè l’hospital generi més rendiment i es pugui solucionar aquest conflicte”.
Un altre dels acords al qual va arribar el consell d’administració de BSA d’ahir al matí va ser el de fraccionar el pagament dels 3 milions d’euros amb què compta el consorci. “Pagarem els treballadors 1,2 milions el mes de juliol i 1,8 el novembre”, va assegurar Riera. Per altra banda, des de l’empresa badalonina estan estudiant iniciar accions legals contra el Consorci Hospitalari i el CatSalut, que segons Riera “van assessorar malament BSA i ens han portat a aquesta injusta situació”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram