L’estiu canvia els hàbits de la gent i relaxar-se a la platja o a la piscina és una de les formes més comunes de passar les vacances, però això no està contraposat amb la cultura i molt menys amb la lectura. Algunes biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona canvien d’aires durant aquests mesos de calor i agafen part dels seus llibres, contes i revistes per dur-los a l’aire lliure. Aquesta és la seva manera d’apropar la lectura als ciutadans d’una forma diferent de com ho fan la resta de l’any.

Piscines, platges, terrasses, parcs i tots els escenaris són bons per despertar les ganes de llegir entre adults i infants. És per aquest motiu que els materials que es posen a disposició en aquests espais s’adrecen a diverses edats i interessos. Així doncs, tots els ciutadans que utilitzin aquest servei tindran accés a novel·les curtes de diferents gèneres i autors, còmics, contes, revistes, diaris i tot allò que permeti una lectura ràpida, d’acord amb l’espai on es troben.

COM FUNCIONEN?

Per tal de captar nous lectors i vincular la lectura amb el temps de lleure, a l’hora d’utilitzar les biblioplatges o bibliopiscines només cal presentar un document identificatiu i no es necessari disposar del carnet de la biblioteca. Però aquesta iniciativa no ofereix únicament lectura, perquè a banda d’accedir als llibres i la premsa, els usuaris sovint també disposen d’activitats, com ara tallers, xerrades, narracions de contes per als més petits, i, en alguns casos, del servei de Wi-Fi per poder navegar per internet i consultar tant l’oferta de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona com qualsevol altra pàgina web.

Aquest estiu, les biblioteques i els bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals portaran els seus serveis a l’aire lliure i posaran a disposició dels ciutadans espais habilitats per a la lectura a la fresca.

Els dies i horaris de les bibliopiscines i biblioplatges varien segons el municipi i es podran consultar a la Biblioteca Vitual de la Diputació de Barcelona ben aviat.

Dues dècades de servei

La presència de biblioplatges i bibliopiscines en el paisatge estiuenc no és cap novetat. Una de les més veteranes és la Biblioplatja de Castelldefels, amb 22 anys d’història, i que l’any 2013 va acollir la visita de més de 2.000 persones durant els mesos de juliol i agost en què va estar oberta.
Ara fa un any, la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona va ampliar la seva oferta als ciutadans i va posar en marxa el servei de dues biblioplatges, 22 bibliopiscines i nou altres espais habilitats per a la lectura a l’aire lliure en diferents jardins, parcs, rambles i terrasses de diferents municipis, entre ells els del Barcelonès.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram