La direcció i els sindicats de la planta d’Schott Ibèrica de Sant Adrià de Besòs, especialitzada en la fabricació de tubs de vidre per a ús farmacèutic, han arribat a un preacord per acomiadar els 112 treballadors de la fàbrica, dels quals una cinquantena són veïns de Badalona, i tancar la planta el desembre.

El tancament es farà en dues fases. La primera, fins al 31 de juliol, en què s’acomiadaran 45 treballadors; i la segona, fins al 31 de desembre, en què es liquidarà l’empresa i es rescindiran la resta de contractes. Tindran prioritat de permanència fins a finals d’any els treballadors de més de 54 anys.

En un comunicat, el sindicat UGT explica que la plantilla rebrà una indemnització en dos trams: 40 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats fins al febrer del 2012, i 33 dies per any treballat amb un màxim de 24 mensualitats del febrer del 2012 fins a la data d’extinció. Els treballadors també rebran una indemnització lineal de 250 euros per any complet treballat. S’ha establert un topall màxim indemnitzatori de 200.000 euros i un mínim de 8.000 euros. A més, l’empresa ha ofert 30 llocs de treball a Alemanya i Suïssa, amb dret de retorn durant sis mesos amb la indemnització total.

Abans-d’ahir a la nit es va arribar al preacord, en base a la proposta mediadora de la Generalitat, el qual va ser ratificat ahir al matí en assemblea per 102 vots a favor i 2 en contra.

Dies abans que es conegués aquest fet, PSC i CiU de Badalona havien anunciat que presentarien una moció de suport als treballadors. Ara, però, tot fa pensar que ja no serà necessària: el final està decidit i acordat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram