Les eleccions europees no són precisament una cita electoral que aixequi gaire passió entre la ciutadania. Tot i això, els partits polítics aprofiten els quinze dies de campanya electoral abans de les eleccions del pròxim 25 de maig per intentar mobilitzar tant com puguin els ciutadans i fer-se amb la seva confiança perquè aquests els acabin votant.

Tots els partits de l’arc parlamentari català, excepte Ciutadans, que ha decidit no fer míting a la tercera ciutat del país, ja que concentra una bona part dels seus actes en territori estatal, i la CUP, que no es presenta, trepitjaran o han trepitjat territori badaloní durant aquests dies. En ordre cronològic, els primers a fer acte de presència a la ciutat van ser ERC i CiU. Tots dos partits van programar un míting per abans-d’ahir al vespre. En el cas dels republicans, que van reunir unes 200 persones al Teatre Blas Infante del barri de Llefià, a part del seu candidat, Josep Maria Terricabras, també hi va ser present el president del partit, Oriol Junqueras. En el cas de CiU, en un míting al Teatre Principal de Badalona davant de 400 persones, el número 1 de la seva llista, el ja eurodiputat Ramon Tremosa, va estar acompanyat del líder del grup municipal de CiU a la ciutat, Ferran Falcó.

Pel que fa al PSC, el míting badaloní es va celebrar ahir al vespre al poliesportiu de Llefià amb la participació del candidat Javi López; el primer secretari del PSC, Pere Navarro; el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba i el president del grup socialista a la ciutat, Jordi Serra.

La campanya d’ICV farà parada a la ciutat el pròxim dia 22 amb un míting a la plaça la Plana, amb la intervenció de Toni Barbarà i Joan Herrera i, finalment, el PP farà la setmana que ve (sense data establerta encara) un míting amb la presència del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, i també ha programat a Badalona el seu acte de final de campanya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram