Un dels espais de la fàbrica de la Mobba després (esquerra) i abans (dreta) del trasllat dels artistes per l’imminent enderroc de l’edifici. Fotos: ACN i Anton Rosa

La Comissió Tècnica Assessora del Patrimoni Arquitectònic i Cultural de l’Ajuntament de Badalona s’ha posicionat en contra de protegir la fàbrica de la Mobba com a part del patrimoni arquitectònic de la ciutat. Segons ha avançat Badalona Comunicació i ha pogut confirmar Línia Nord, l’òrgan ha emès un informe on determina que l’equipament no compleix amb els requisits per ser declarat com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).

Aquest posicionament pràcticament unànime de la Comissió -vuit dels nous membres hi estan d’acord- s’ha fet públic només 24 hores després que la Generalitat emetés un altre informe on apunta que l’antic edifici té “prou interès arquitectònic” com per conservar-lo com a part del “patrimoni cultural català”. En el document, la Direcció General de Patrimoni Cultural del Departament de Cultura considera que la fàbrica té unes “qualitats arquitectòniques i històriques en el context de l’arquitectura dels anys seixanta hereva del primer racionalisme”, que la fan susceptible de ser protegida com a Bé amb Protecció Urbanística (BPU) o BCIL.

CRÒNICA D’UNA POLÈMICA ANUNCIADA?
El Grup de Treball de la Mobba -la plataforma creada per defensar la conservació d’una part de l’emblemàtic edifici- denunciava el passat 1 de juny el cessament de dos membres d’aquesta Comissió. En concret, les dues persones rellevades van ser Joan Mayné, exdirector del Museu de Badalona, i Pepita Padrós, excap d’Arqueologia del Museu. Des de la plataforma van assegurar aleshores que els cessaments malmetien “irreparablement” el prestigi de l’òrgan i el deixaven sense dues veus autoritzades que podien enriquir i fer més completa la valoració de la proposta de BCIL.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram