Exterior de l’antiga fàbrica Mobba. Foto: Anton Rosa

Nou gir de guió en l’enderroc de la fàbrica de la Mobba de Badalona. La Generalitat ha emès un informe on apunta que l’antic edifici té “prou interès arquitectònic” com per conservar-lo com a part del “patrimoni cultural català”. En el document, la Direcció General de Patrimoni Cultural del Departament de Cultura considera que la fàbrica té unes “qualitats arquitectòniques i històriques en el context de l’arquitectura dels anys seixanta hereva del primer racionalisme”, que la fan susceptible de ser protegida com a Bé amb Protecció Urbanística (BPU) o Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).

“Atenent els valors de l’edifici esmentats, la Direcció General del Patrimoni Cultural procedeix a formalitzar la inclusió de la part de l’edificació projectada per l’arquitecte Agustí Borrell i Sensat en l’Inventari del Patrimoni Cultural Català del Departament de Cultura”, conclou el govern català en l’informe, on emplaça l’executiu encapçalat per Xavier García Albiol a aplicar els instruments per fer efectiva aquesta protecció com a administració competent.

La Direcció General de Patrimoni Cultural no considera, però, que la Mobba tingui “valors suficientment rellevants” per ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), que és el grau màxim de protecció.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram