El nou Badiu Jove ja ha obert les seves portes. Dissabte passat es va inaugurar aquest nou espai que concentra i desenvolupa els diferents serveis i programes juvenils promoguts per l’Ajuntament. Un projecte, però, que no agrada al Consell de Joventut, el qual ja ha expressat el seu desacord envers el model del nou espai.
El Badiu Jove és un equipament juvenil que pretén aconseguir una plena integració social i laboral dels joves de la ciutat. Els serveis que ofereix el nou espai jove inclouen assessories en temes com ocupació, formació, habitatge, salut o mobilitat internacional. També hi haurà tallers i activitats de formació, es tramitaran els diversos carnets juvenils o es contestaran consultes en línia. A més, existeixen espais reservats per presentar exposicions, desenvolupar noves tecnologies o efectuar autoconsultes. “Estic convençut que el nou Badiu Jove esdevindrà ràpidament un equipament de referència per als joves de la ciutat”, deia l’alcalde Albiol dissabte passat.
No obstant això, pocs dies després el Consell de Joventut, la coordinadora d’una trentena d’entitats juvenils de la ciutat, expressava el seu desacord amb el model del Badiu Jove mitjançant un comunicat. El Consell reclama un espai jove gestionat per les entitats juvenils i que vagi més enllà d’un “punt d’informació juvenil” com el nou Badiu Jove, on “algunes de les activitats seran bàsicament assessories en temes d’ocupació, formació o salut”.
A més, la coordinadora també lamenta la “controvèrsia” que han generat en els darrers anys les polítiques de joventut a la ciutat i reclama que aquestes “siguin consensuades amb el Consell de Joventut”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram