» Una denúncia de l’Ajuntament contra el trànsfuga del PP deriva en la imputació de dos regidors

» El govern municipal rep la notícia amb “sorpresa” mentre l’oposició reclama explicacions a Albiol

.

El gir inesperat del serial judicial entre l’Ajuntament i el regidor trànsfuga David Gómez que va fer tremolar l’actualitat badalonina la setmana passada encara porta cua. A poc a poc van transcendint els detalls d’un cas que, com ja han apuntat altres mitjans en els últims dies, podria ser l’indici d’unes presumptes irregularitats que podrien anar més enllà dels suposats –i mediàtics– treballs de millora al pis de l’excoordinadora de La Salut, Julia Sánchez, al carrer Pablo Iglesias.

I és que, a més de Sánchez, del seu marit, del regidor de Via Pública i Mobilitat, Daniel Gracia, i del regidor del barri de La Salut, Salvador Lerma –els quals declararan el 14 de març com a imputats per la seva presumpta implicació en les obres al domicili particular de la primera–, el jutge també ha citat a declarar, en aquest cas com a testimonis, la regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado, el Tercer Tinent d’Alcalde, Miguel Jurado, i l’interventor de l’Ajuntament. Unes citacions que, com adverteix Gómez –imputat pels mateixos delictes, però continuats–, podrien indicar que el jutge “potser té més elements” que inculparien altres persones –cal recordar que els propietaris de les empreses constructores també han declarat com a imputats–.

Sigui com sigui, el cas ha afectat, com a imputats o com a testimonis, una part significativa dels regidors de govern, una situació que va agafar per sorpresa el consistori, ja que, com argumenten fonts municipals, “sorprèn que s’imputin dos regidors basant-se en la declaració que ha fet la persona denunciada per l’Ajuntament”.

PLE EXTRAORDINARI?

Una imatge d’arxiu del carrer Pablo Iglesias. Foto: Google Maps

En tot cas, aquests no són els primers regidors d’Albiol imputats i l’oposició ja ha posat el crit al cel per uns fets que han tornat a situar Badalona al capdamunt de l’agenda mediàtica, i no precisament pel bé de la imatge de la ciutat.

Un dels primers a parlar –i de fer-ho amb més contundència– va ser Carles Sagués, d’ICV-EUiA, que reclama que els regidors imputats deixin les seves responsabilitats de govern. “Si Gómez va haver de ser apartat de les seves funcions, ara amb Gracia i Lerma, imputats pels mateixos delictes, s’ha d’actuar de la mateixa manera”, diu Sagués, afegint que ha proposat a la resta de grups de l’oposició la convocatòria d’un Ple Extraordinari per conèixer els fets amb profunditat.

Una convocatòria a la qual no s’oposarà CiU, tot i que recorda que la imputació no implica culpabilitat, sinó que aquesta ha de ser demostrada. Dit això, fonts convergents afirmen que “el govern d’Albiol té greus mancances que es posen de manifest en casos com aquest”. Unes mancances que comparteix Jordi Serra, líder del PSC, el qual afegeix que “Albiol no pot amagar-se i dir que no coneixia aquestes obres”.

Gracia, Lerma, Sánchez i el seu marit estan imputats per un presumpte delicte de falsedat documental i estafa i, en el cas dels regidors, també per presumpta malversació de fons públics i prevaricació arran d’una suposada –i descrita per Gómez– “actuació coordinada per carregar les despeses derivades de la reparació del domicili particular [de Sánchez] a l’Ajuntament”. Així ho recull la resolució judicial a la qual també ha tingut accés Línia Badalona.

Fonts municipals han assegurat a aquesta publicació que “la factura referent a les obres presumptament realitzades al carrer Pablo Iglesias no es va registrar al consistori i no s’ha pagat mai”. A més, en unes declaracions recollides per La Vanguardia, Gracia va dir, l’endemà que es conegués la seva imputació, que ell mai va tramitar “les obres irregulars”. Una afirmació, però, que sembla contradir-se amb la de Sánchez, que segons publica el mateix mitjà, va assegurar que a casa seva “no s’han fet cap tipus d’obres”. Un dubte més que haurà de resoldre la justícia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram