L’equip de serens de Santa Coloma en una imatge d’arxiu. Foto. Aj.

L’equip de serens de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet va realitzar fins a prop de 70.000 actuacions durant el 2020, una xifra que suposa quadruplicar el nombre d’intervencions registrat en el mateix període de l’any anterior. Aquestes dades són especialment significatives tenint en compte que el servei va haver d’aturar la seva activitat durant dos mesos a causa de la pandèmia del coronavirus.

En un comunicat, el consistori apunta que la majoria de les accions realitzades aquest últim any –un 63%– van estar vinculades a la detecció d’incidències en l’àmbit de la neteja i els residus, especialment en l’abandonament de mobles i trastos vells. L’equip també va actuar en conflictes a l’espai públic per temes d’il·luminació, mobiliari urbà o sorolls i es va donar suport directament a la ciutadania a través de l’acompanyament o l’orientació en diverses situacions que requerien d’aquest suport.

Cal recordar que l’equip de serens és un projecte social d’ocupació impulsat pel consistori i destinat a persones de més de 45 anys que portin temps en situació d’atur. Els plans d’ocupació –que es gestionen a través de l’empresa municipal Grameimpuls en el marc del Pla d’Ocupació Local– duren un any, de manera que aquest març va començar a treballar la tercera promoció de persones aturades que es beneficiaran de la iniciativa.

A les tasques habituals de vigilància i atenció social sobretot en horari nocturn s’hi ha afegit durant la pandèmia el control del compliment de les mesures sanitàries dictades contra el virus.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram