Operaris al solar de la nau del Gorg després del desallotjament. Foto: Aj.

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, es va comprometre a empadronar els ocupants del solar de la nau incendiada al Gorg. Després de setmanes de mediació entre els afectats i l’administració, el grup municipal de Badalona En Comú Podem havia aconseguit arribar a un acord amb les dues parts que permetria garantir l’accés al padró dels inquilins i allargar l’estada temporal en els albergs a canvi del desmantellament de l’assentament. El pacte només estava pendent d’una resposta definitiva per part del govern local -que es trobava en converses amb la Generalitat al respecte-, però ha quedat en punt mort aquest dimarts amb el desallotjament ‘sorpresa’ de l’acampada.

L’actuació policial per desmantellar l’assentament ha agafat a contrapeu tant als afectats com a l’equip de mediació dels comuns, que no han estat informats fins aquest mateix dimarts de l’ordre judicial que permetia el desallotjament, malgrat que la interlocutòria del Jutjat Contenciós Administratiu número 4 de Barcelona va ser enviada dijous de la setmana passada.

Durant les diverses setmanes que es van allargar les converses amb l’administració es van posar sobre la taula diferents demandes dels afectats com l’accés al padró per poder rebre atenció sanitària, la prolongació de l’estada temporal en albergs i pensions o la reubicació d’algun grup d’inquilins de la nau que es trobaven en habitacions amb molta gent que no permetien mantenir distàncies de seguretat.

Totes aquestes reclamacions van ser finalment acceptades pel mateix alcalde Albiol, que en una reunió celebrada fa dues setmanes amb la presidenta dels comuns Aïda Llauradó, els afectats i diverses entitats va donar el seu vistiplau verbal a l’espera de poder rubricar l’acord amb la Generalitat. Aquest pacte, però, no va acabar de materialitzar-se i ha quedat a l’aire amb el desallotjament executat aquest matí. Els grups es reuniran aquesta tarda per tractar el tema i la situació de les persones desallotjades.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram